SALAOJAN KUNTOTARKASTUS JA HUOLTO 

SALAOJIEN HUOLTO JA KUNTOTARKASTUS HELSINKI, ESPOO, VANTAA JA UUSIMAA

Salaojat suojaavat talon perustuksia veden aiheuttamilta vahingoilta, joten on erittäin tärkeää tarkastaa niiden kunto ja toimivuus. Mikäli salaojat ei toimi tai salaojat ovat tukossa on tarpeellista tehdä salaojan tarkastus ja salaojakuvaus. Salaojien säännöllinen kuntokartoitus (salaojatutkimus, salaojan tarkastus) ja puhdistus on järkevä tapa varmistaa niiden moitteeton toiminta. Puhtaat, ehjät ja oikein asennetut salaojat johtavat veden pois talon alta ja suojaavat kiinteistöä kosteusvaurioilta. Pahimmillaan kastuneet rakenteet aiheuttavat mm. mikrobikasvustoa ja hometta.

Salaojien toiminta ja huoltotarve on syytä tarkastaa säännöllisesti. Salaojakaivoihin ja -putkiin kertyy lietettä ja maa-ainesta ajan myötä, joten ne on syytä puhdistaa noin 5-10 vuoden välein. Putkiin kerääntynyt liete saadaan poistettua painehuuhtelemalla pyörivällä erikoissuuttimella ja putken seinämässä olevat pienet reiät saadaan aukaistua, jolloin vesi pääsee taas virtaamaan vapaasti salaojiin. Myös juuret ja salaojaputkien rakennusvaiheessa aiheutetut vauriot voivat estää salaojien toimivuutta. Vastaan on myös tullut tapauksia, joissa putket on jätetty kokonaan asentamatta. Lue kirjoituksemme rakennusten salaojista ja niiden toimivuudesta>>. 

Salaojakaivoja löytyy joskus myös maan alta. Paikannusradiolähettimen avulla löydetään maan alle jätetyt kaivot, jotka voidaan kaivaa esiin ja samalla korottaa kannet takaisin maanpintaan. Salaojien kuntokartoituksessa tarkastuskaivot ja putket paikannetaan ja salaojien korkeusasema alimpaan lattiatasoon nähden tarkistetaan. Putket painehuuhdellaan ja videokuvataan, lietepesät puhdistetaan ja koko järjestelmän sekä padotusventtiilin toiminta tarkistetaan virtauskokeella. Myös mahdollisen pumppaamon ja hälyttimen toiminta tarkastetaan. Tarjoamme salaojien huoltoa, huuhtelua ja -kuntotarkastusta Helsingin, Espoon, Vantaan ja koko Uudenmaan alueella.

Salaojasoran laadun ja määrän sekä putkien korkeusaseman tarkastaminen verrattuna perustuksien alimpaan tasoon vaatii koekaivauksen, joka tehdään tarvittaessa. Salaojista tehdään selkeä raportti korjausehdotuksineen sähköisessä muodossa, joka annetaan asiakkaalle pilvipalveluun.

Lue salaojista ympäristöhallinnon verkkopalvelusta >>

LUE KIRJOITUS SALAOJISTA >>

TARJOAMME MM.

· Salaojakuvaus
· Salaojien huolto
· Salaojien kuntotarkastus / raportointi

· Salaojien huuhtelu
· Salaojien puhdistus
· Salaojatutkimus
· Salaojan tarkastus

PYYDÄ TARJOUS 

SALAOJakaivojen sijainnin paikannus

YLEISIMPIÄ SALAOJATUKOKSIA

KATSO VIDEO: SALAOJAKUVAUS

SALAOJIEN HUOLTO JA -KUNTOTARKASTUS VANTAA, HELSINKI, ESPOO JA KOKO UUSIMAA

Laadukas ja ammattitaitoinen salaojatutkimus, salaojien huolto-, huuhtelu, tarkastus-, salaojakuvaus- ja kuntotarkastus mm. alueella Vantaa, Espoo, Helsinki, Järvenpää, Tuusula, Sipoo, Kauniainen, Kerava, Hyvinkää, Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Loviisa, Mäntsälä, Vihti, Nurmijärvi, Porvoo, Raasepori, Siuntio ja Hanko.