SALAOJAN KUNTOTARKASTUS JA HUOLTO 

SALAOJIEN HUOLTO JA KUNTOTARKASTUS HELSINKI, ESPOO, VANTAA JA UUSIMAA

Salaojat suojaavat talon perustuksia veden aiheuttamilta vahingoilta, joten on erittäin tärkeää huolehtia niiden kunnosta ja toimivuudesta. Salaojien säännöllinen kuntokartoitus ja puhdistus on järkevä tapa varmistaa niiden moitteeton toiminta. Puhtaat, ehjät ja oikein asennetut salaojat johtavat veden pois talon alta ja suojaavat kiinteistöä kosteusvaurioilta. Pahimmillaan kastuneet rakenteet aiheuttavat mm. mikrobikasvustoa ja hometta.

Salaojakaivoihin ja -putkiin kertyy lietettä ja maa-ainesta ajan myötä, joten ne on syytä puhdistaa noin 5-10 vuoden välein. Putkiin kerääntynyt liete saadaan poistettua painehuuhtelemalla pyörivällä erikoissuuttimella ja putken seinämässä olevat pienet reiät saadaan aukaistua, jolloin vesi pääsee taas virtaamaan vapaasti salaojiin. Myös juuret ja salaojaputkien rakennusvaiheessa aiheutetut vauriot voivat estää salaojien toimivuutta. Vastaan on myös tullut tapauksia, joissa putket on jätetty kokonaan asentamatta. Lue kirjoituksemme rakennusten salaojista ja niiden toimivuudesta>>. 

Salaojakaivoja löytyy joskus myös maan alta. Paikannusradiolähettimen avulla löydetään maan alle jätetyt kaivot, jotka voidaan kaivaa esiin ja samalla korottaa kannet takaisin maanpintaan. Salaojien kuntokartoituksessa tarkastuskaivot ja putket paikannetaan ja salaojien korkeusasema alimpaan lattiatasoon nähden tarkistetaan. Putket painehuuhdellaan ja videokuvataan, lietepesät puhdistetaan ja koko järjestelmän sekä padotusventtiilin toiminta tarkistetaan virtauskokeella. Myös mahdollisen pumppaamon ja hälyttimen toiminta tarkastetaan. Tarjoamme salaojien huoltoa, huuhtelua ja -kuntotarkastusta Helsingin, Espoon, Vantaan ja koko Uudenmaan alueella.

Salaojasoran laadun ja määrän sekä putkien korkeusaseman tarkastaminen verrattuna perustuksien alimpaan tasoon vaatii koekaivauksen, joka tehdään tarvittaessa. Salaojista tehdään selkeä raportti korjausehdotuksineen sähköisessä muodossa, joka annetaan asiakkaalle pilvipalveluun.

Lue salaojista ympäristöhallinnon verkkopalvelusta >>

LUE KIRJOITUS SALAOJISTA >>

TARJOAMME MM.

· Salaojien kuvaus
· Salaojien huolto
· Salaojien kuntotarkastus / raportointi

· Salaojien huuhtelu
· Salaojien puhdistus

PYYDÄ TARJOUS 

SALAOJakaivojen sijainnin paikannus

YLEISIMPIÄ SALAOJATUKOKSIA

KATSO VIDEO SALAOJAN KUVAUKSESTA

SALAOJIEN HUOLTO JA -KUNTOTARKASTUS VANTAA, HELSINKI, ESPOO JA KOKO UUSIMAA

Laadukas ja ammattitaitoinen salaojien huolto-, huuhtelu ja kuntotarkastus mm. alueella Vantaa, Espoo, Helsinki, Järvenpää, Tuusula, Sipoo, Kauniainen, Kerava, Hyvinkää, Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Loviisa, Mäntsälä, Vihti, Nurmijärvi, Porvoo, Raasepori, Siuntio ja Hanko.