Ylläpidä ja nosta kiinteistösi

arvoa palveluidemme avulla

Salaojatutkimukset; salaojien huolto, kuvaus ja kuntokartoitus

Salaojat suojaavat talon perustuksia veden aiheuttamilta vahingoilta, joten on tärkeää huolehtia niiden toimivuudesta.

 

Salaojien säännöllinen kuntokartoitus ja puhdistus on edullinen tapa varmistaa niiden moitteeton toiminta.

 

Puhtaat ja ehjät salaojat johtavat veden pois talon ympäriltä ja suojaavat kiinteistöä kosteusvaurioilta, joista voi seurata vakavia terveydellisiä ongelmia, kuten esimerkiksi hometta.

 

Salaojakaivoihin ja -putkiin kertyy myös lietettä ja maa-ainesta ajan myötä ja ne olisikin syytä puhdistaa 5-10 vuoden välein. Putket saadaan puhdistettua painehuuhtelemalla pyörivällä erikois-suuttimella. Putkiin kerääntynyt liete saadaan poistettua ja putken seinämässä olevat pienet reiät saadaan aukaistua, jolloin vesi pääsee taas virtaamaan vapaasti salaojiin.

 

Myös juuret ym. kasvusto, maa-aines, sekä salaojaputkien lytistyminen voivat estää salaojien toimivuutta.

 

Salaojakaivoja löytyy joskus myös maan alta. paikannusradio-lähettimen avulla löydetään maan alle jätetyt kaivot helposti ja nopeasti.

Palveluitamme ovat mm:

  • salaojan kuvaus
  • salaojan huolto
  • salaojan kuntotarkastus / tarkastus
  • salaojan huuhtelu
  • salaojan puhdistus

Ympäristöministeriön suositus salaojien huollosta

Salaojien kuntokartoitus ja huolto

Video omakotitalojen omistajille koskien salaojia

Salaojien kuntokartoituksessa tarkastuskaivot ja putket paikannetaan. Salaojien korkeusasema perustuksiin nähden tarkistetaan. Putket painehuuhdellaan ja videokuvataan, lietepesät puhdistetaan ja koko järjestelmän sekä padotusventtiilin toiminta tarkistetaan virtauskokeella.

 

Salaojasoran laadun ja määrän tarkastaminen vaatii koekaivauksen, joka tehdään tarvittaessa. Salaojista tehdään selkeä raportti korjausehdotuksineen sähköisessä muodossa (DVD/muistitikku).

Salaojien kuntotarkastus, pesu ja huolto mm. alueella: Helsinki, Espoo, Vantaa, Tuusula, Sipoo, Järvenpää, Nurmijärvi ja Hyvinkää

PR-CLEAN OY                     Kotisivut ja hakukoneoptimointi: Mainostoimisto Expy Oy                     Kotisivujen grafiikka ja kuvankäsittely: Mainostoimisto Grand Art Oy